fbpx
/ /
Zo transformeerden deze 3 studentondernemers hun bedrijf in 1 jaar
/

Zo transformeerden deze 3 studentondernemers hun bedrijf in 1 jaar

Wat kun je binnen een schooljaar bereiken? Nou, best veel. Dat laten Sai, Nina en Alessandro in deze blog zien. Zij hebben namelijk los van elkaar in 1 jaar een bedrijf opgericht. Weten hoe zij dat gedaan hebben? Lees dan vooral verder!

De prestaties van de studenten van Unknown University of Applied Sciences bewijzen dat Unknown University of Applied Sciences een echte ondernemersschool is. De “Become an entrepreneur by being one” mentaliteit, gebaseerd op de Learning by Doing methode, helpt studenten hun eigen bedrijf te starten terwijl ze ook een bachelordiploma behalen. Ontdek de verhalen van drie studenten, die hun bedrijf gedurende het afgelopen schooljaar hebben gestart en laten groeien.

Sai: revolutie in de game-industrie

Geïnspireerd door “Ready Player One” zorgt de Nepalese Sai voor een revolutie in de videogame-industrie. Sai werkt aan een platform waar mensen op een leuke, creatieve manier games kunnen maken en uitwisselen.

Voordat hij naar Unknown University of Applied Sciences kwam, liep hij al een jaar met het idee rond. Hij wist dat het iets was dat hij verder wilde uitwerken, maar had geen idee hoe hij dat moest aanpakken. Zou het iets zijn waar klanten naar verlangen? Zouden investeerders geïnteresseerd zijn? Met de hulp van de Business Coaches van Unknown University of Applied Sciences kon hij zijn idee valideren. Hij leerde hoe hij potentiële klanten kon interviewen en gebruikersprofielen kon opstellen.

Drie maanden nadat hij naar Unknown Universtity of Applied Sciences was gekomen, wist hij door validatie en onderzoek hoe zijn product eruit zou zien en is hij nu bezig met de ontwikkeling ervan.

Nina: duurzame zwemkleding

De Zwitserse Nina Euler Vestey creëert de toekomst van badmode met haar innovatieve project dat de manier waarop we naar duurzaamheid kijken opnieuw evalueert.

Nina heeft haar jeugd doorgebracht in Mallorca en haalt inspiratie voor haar duurzame zwemkledingmerk uit haar streven om de vervuiling die ze thuis aantrof te bestrijden. Door middel van de cradle-to-cradle-methode is het haar idee om zwemkleding te maken van oude visnetten. Deze worden gerecycled naar cradle-to-cradle elasthaan, een materiaal gebruikt in zwemkleding.

Toen ze naar opties voor een bachelor keek, wist Nina dat ze niet iets traditioneels wilde, omdat ze de voorkeur geeft aan praktisch onderwijs. De praktische manier van onderwijs van Unknown University, sprak haar meteen aan. Nina focust zich nu op haar onderzoek en begint met de productie van de zwemkleding, terwijl ze werkt aan de duurzaamheid van de cradle-to-cradle-methode op de markt.

Alessandro: unieke sneakers

Alessandro Simons, een van de eerste studenten van Unknown University of Applied Sciences, zette zijn passie om in een bedrijf met SoleShape. Bij SoleShape draait alles om sneakers/streetwear en worden limited edition sneakers zowel online als in een pop-up winkel in het centrum van Amsterdam verkocht.

Tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de universiteit realiseerde Alessandro zich dat hij die “vonk” nog niet had gevonden. Toen hij Unknown University of Applied Sciences ontdekte, realiseerde hij zich dat het beter bij hem paste; hij zag in dat hij daadwerkelijk iets kon opbouwen in tegenstelling tot theorie leren op de universiteit.

Hij ontwikkelde zijn webwinkel, maar stopte daar niet. Hoewel hij oorspronkelijk niet van plan was om een fysieke winkel te openen, toen een medestudent van Unknown University vroeg of hij de sneakers in de etalage wilde zetten als advertentie in een pand dat hij bezat, twijfelde hij geen moment. Van daaruit groeide Alessandro SoleShape uit tot een winkel waar mensen de sneakers konden passen en kopen.

Met Unknown University als katalysator voor zijn bedrijf, blijft Alessandro SoleShape naar nieuwe hoogten brengen, aangezien hij meer samenwerkingen wil aangaan en mogelijk ook kleding en accessoires wil gaan verkopen.

Unknown University of Applied Sciences

Bij Unknown University of Applied Sciences zijn de studenten het beste bewijs van de unieke aanpak van de school. Hierdoor zijn studenten in staat om hun bedrijf te starten en verder op te bouwen.

Door afscheid te nemen van de traditionele manieren van leren, leer je hoe je een ondernemer kan worden door er een te zijn. Samen met learning- en business coaches, field experts en een groeiend netwerk van ondernemers die in staat zijn om jouw bedrijf te lanceren en groeien, en toegang tot een moderne co-working space in het hart van Den Haag, maak jij jezelf klaar voor succes. Neem deel aan een Online Open Dag, en leer meer over de Bachelor in Entrepreneurship and Innovation, en kick-start jouw reis als ondernemer vandaag!